Alla inlägg / Permalink / 2

1. Låt varje dag börja med ett positivt aktivt  val - Det kan vara allt från att tänka en tydlig tanke i stil med ”det här kommer bli en superbra dag, idag ska jag vara glad och positiv” till att välja att äta en hälsosam frukost, le mot den första personen du möter, välja att träna osv.

 

2. SMILE! - Fastän du känner dig trött eller sur, tvinga fram ett stort leende! När du ler skickas det signaler som säger ”glad” till hjärnan, vilket gör att du känner dig gladare. Ett hett tips är att på morgonen lyssna på Morgonpasset i P3 = omöjligt att inte le (eller asgarva)

 

 

3. Power posa - Har du en utmaning framför dig men känner dig liten och illa till mods? Bred ut dig ordentligt! Knäpp ihop fingrarna bakom huvudet och sträck på dig – like a baws! Det finns faktiskt forskning som visar att det på riktigt kan hända positiva grejer i kroppen och hjärnan av att inta en power pose i bara 2min och att man blir mer självsäker av detta.  Ps. går utmärkt att göra på toan. ds.

 

4. Visualisera – För mig funkar det hur bra som helst att visualisera, jag gör det dels för att uppnå mina träningsmål men även gällande arbetslivet och framtiden. Så, sätt dig på en tyst och bekväm plats, ställ gärna ett alarm på ca 5 minuter, blunda, tag djupa andetag och slappna av. Försök nu att så tydligt och detaljrikt som möjligt att spela upp en film framför dig där du flawless klarar av att göra precis det du vill, spela upp filmen gång på gång på gång och försök att inte snabbspola. Hur känns det i kroppen när du klarar det? Vad ser och hör du?

 

5. Ge, give, donner, geben – Kort och gott : GE MER. Det behöver inte vara något stort och materiellt, utan kan räcka med en tjänst, komplimang eller lite närhet. Givetvis är det även superkul att själv få saker och att man på så vis visas uppskattning, men i alla fall jag mår ännu bättre av att ge och att göra någon annan glad än att själv få.

  

PS. Och schåklart, TRÄNA. Ångest, nedstämdhet och stress är bara några av de mentala tråkigheterna som kan lindras  av att du rör lite extra på dig. DS.

 

Ha en fin dag, det har i alla fall jag bestämt mig för att ha :)

Elin

#1 - - Lili:

Fantastiskt bra tips, tack så mycket för dem! Ska lägga till i mina bokmärken. ^^

Svar: Kul att du gillade dem! :) God jul!
Elin & Loe

#2 - - J:

Jättebra tips!!

Svar: Tack! :)
Elin & Loe

Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...