CREAMY DREAMY CHOCOLATE MUG CAKE

Alla inlägg, Recept
 
 
Då var det dags igen för denna fantastiska skapelse - muggakakan eller mug cake. Fantastiskt bra uppfinning om ni frågar oss, så orimligt gott och minst lika enkelt! 
 
Recept 1 portion
 • 1 ägg
 • 30 gram (1 dl) Tyngre kladdkaka kasein 
 • 1-2 msk kakao
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1-1 1/2 dl mjölk alt. vatten
Blanda ihop alla ingredienser till en fin smet, häll över i en mugg alt. en skål och tillaga i micron under max två minuter (beroende på micro). Från början till slut max 5 minuter. NJUT! :)

TIDSEFFEKTIV HEMMATRÄNING

Alla inlägg, Träning
För andra dagen i rad så dissar jag idag gymmet. Igår var det lite utav ett aktivt val, jag hade helt enkelt ingen lust att hoppa på cykeln och cykla dit, träna, cykla hem, cykla till jobbet, jobba och sen cykla hem. Jag hatar att cykla. Istället valde jag att köra ett riktigt bra pass här hemma. 

Gårdagens överkroppspass:
 • 5st  chins (alt. rodd om du inte har någon chinsstång)
 • 5st tricepsarmhävningar
 • 10st mountain climbers
 • 5st magdödare
  x5 set
Riktigt jobbigt & tidseffektivt! :) 

Idag var dock inte valet att skippa gymmet riktigt lika aktivt. Som den brutala tänkare jag är landade jag på ca 3-4 timmars sömn inatt vilket som inte kändes som den mest optimala uppladdningen inför det tunga benpass som jag hade tänkt att köra. Delvis hade det troligtvis gått riktigt dåligt och varit tråkigt, men även så ökar ju skaderisken vid styrketräning avsevärt om man är trött. Istället gav jag mig ut i snövirvlet och sprang fem sköna kilometer och avslutade med 20 min yoga. Det känns så himla skönt att inte längre följa ett träningsschema maniskt, utan att istället vara lite mer flexibel. Det underlättar något otroligt för att få till träningen på ett hållbart sätt.  
 
 
Hoppas ni får en fin dag! 

/Elin

VÅR HELG I BILDER

Alla inlägg, Träning
 
 
Precis som bilderna skvallrar om, mycket god mat och fika har vi njutit av under helgen men vi har även avverkat två svettiga träningspass.
 
Vi startade fredagen med bio och Deadpool som var lite, ja, överdriven kan vi väl säga - men vi fick skratta en hel del. I lördags tog vi lång sovmorgon, började sedan dagen med pannkaksfrukost och blev efter det sittande i flera timmar med att jobba på vår kommande föreläsning. På lördagkväll så mötte vi upp Loes mamma och spenderade resten av kvällen på restuarang 1854. Igår så vaknade vi upp tidigt och hade för en gångsskull inga planer alls! Det slutade med att vi åkte till IKEA, strosade runt där i flera timmar och drömde inför kommande renovering av nya lyan. Helgen avslutades på bästa sätt med ett sent kvällspass på gymmet med fokus på bröst och rygg, vilket som känns idag. En väldigt spontan och härlig helg som har gett oss energi för att orka med kommande arbetsvecka.
 
Hoppas att ni får en fin start på den nya veckan!
Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...