Recept / carbonara, cleaneating, creamycarbonara, eatclean, food, träning, träningsblogg / Permalink / 10
 
Spaghetti kan ju vara bland det godare i livet. Så simpelt, snabbt och gott. Precis som följande recept på en lite mer hälsosam variant av den klassiska Carbonaran, dock precis lika god. Faktiskt!
 
Spaghetti Carbonara à la Elin & Loe
2 port
 
Du behöver:
  • Pasta
  • Vatten
  • 2 msk lätt creme fraiche
  • 4 klyftor vitlök
  • Hackad basilika
  • 1/2 rödlök
  • 1 pkt kalkonbacon
  • 2 st ägg
  • Salt & peppar
Tillagning 7-10 min
 
Börja med att förbereda en kastrull med pastavatten, sätt på locket och vrid på spisen på högsta värme så att vattnet snart kokar upp - nu kommer det gå undan! Klipp sönder kalkonbaconen direkt över stekpannan och stek på hög värme, hacka rödlöken och blanda ihop med baconen. Pressa i vitlöksklyftorna och sänk värmen något. När pastavattnet kokar, släng i en knippe spaghetti och blanda ner med lite salt. Knäck äggen i en skål på sidan av och vispa snabbt upp. När pastan börjar bli klar, häll då i äggen i bacon-röran. Rör ner tillsammans med salt, peppar och creme fraiche. När du rör om - carbonaran ska inte vara rinnande utan av lite mer fast konsistens. Häll av pastavattnet när spaghettin är klar, häll sedan över spaghettin i stekpannan tillsammans med carbonaran. Rör runt tills du fått vad du tycker är en schysst blandning. Servera med hackad basilika och grönsak.
 
Smaklig!
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

mumms

#2 - - a n n i k a:

Gott!

Svar: Ja, otroligt smarrigt 😊
Elin & Loe

#3 - - iza svenningsson:

Carbonara är ju såå gott!

Svar: Verkligen! Denna variant är fantastisk 😍
Elin & Loe

#4 - - Jackie:

Nej men oj, vad gott! Jag har aldrig tänkt på att det finns kalkonbacon, det måste jag prova!

Svar: Ja, fantastiskt smarrigt! :) Kalkonbacon går att använda till mycket, detta är nog en av våra favvo-måltider sim inkluderar det. Du kan hitta det i din livsmedelsbutik vid det vanliga baconet 😊
Elin & Loe

#5 - - Boel:

Mums vad gott! :D

Svar: Ja, vi rekommenderar verkligen detta! Otroligt gott och dessutom oförskämt enkelt att tillaga! 😊
Elin & Loe

#6 - - Lollo:

Måste testa! Ser sjukt gott ut!

Svar: Ja gör det, du kommer inte att ångra dig! 😁
Elin & Loe

#7 - - Anonym:

Vilken spännande blogg!! 😀 Tack för att ni surfade in på min blogg och lämnade er blogglänk, så att jag fick hitta er! 💖 Träning och god,sund mat är en stor del av mitt liv och jag kommer börja följa er från idag! Kram Petra!

Svar: Åh men tack snälla du! Vad kul att höra att du vill hänga här hos oss :) Kommentera gärna om det är något särskilt du vill läsa om :) Kram!
Elin & Loe

#8 - - lthjrtatguidadig.blogg.se:

Ja men då kör jag på med en fråga!😊 Jag tar gärna emot tips på hur ni stävjar ert sötsug. Såg att ni som jag är väldigt förtjust i smågodis. Jag har själv kört detox i 10 dagar nu från julfrossan, och uteslutit raffinerat socker, koffein och kött. Och sötsuget har lugnat sig. Tanken är dock att jag ska unna mig sötsaker då och då efter min detox. Så inför den övergången vore det toppen med fler tips och "verktyg i bakfickan" (...om sötsuget igen blir övermäktigt!) Kram på er fina!

Svar: Hej, kul att du frågar! Vilket bra initiativ med en detox, att delvis vänja av kroppen med socker tror vi är en förutsättning för att sötsuget ska minska. Elin bakar en del nyttiga och proteinrikt snacks som vi äter när sötsuget blir väldigt stort. Annars så bestämmer vi oss, bestämmer oss för att inte äta godis, kakor mm. Om man verkligen vill någonting så tror vi då att det går att klara av tack vare viljan. Ett annat bra knep vi har är att kryssa i kalendern för varje sockerfri dag, varje kryss är ett poäng. På så vis blir det svårare att svika planen :)
Elin & Loe

#9 - - lthjrtatguidadig.blogg.se:

Tack för svar och goda tips! ☺ Eller hur! Sockerdetoxen är min julklapp till kropp och själ. Tänkte först bara köra 10 dagar, men är nu inne på dag 14. Har dock bakat rawchokladbollar ikväll och smakat lite mörk choklad. Och det bästa är att jag inte har kickat in i vilt frosseri! 😊 Råhärlig känsla! Så nog hjälper det att detoxa alltid! Att kryssa av sockerfria dagar låter smart! Ett ark på kylskåpet är nog bästa placeringen för mig! Bara att fortsätta på den inslagna vägen! 👊 ☺

Svar: Åh vad härligt att höra att det har fungerat för dig - good work!! :) Fortsatt lycka till på vägen, kör hårt :D
Elin & Loe

#10 - - Sabina:

Så himla gott!! mer recept tack! :D

Svar: Hihi 😀 Jag har förprogrammerat ett recept som kommer upp imorgon. Dock en favorit i repris 😉
Elin & Loe

Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...