Alla inlägg / Permalink / 7

Januari

Elin pluggade ekonomi på universitetet. Tankarna var (som oftast) många och lite kaotiska, viktiga beslut skulle snart tas. I januari så började Elin även att plugga till personlig tränare i kombination med ekonomistudierna. Alltså spenderades årets första månad till störst del för Elin med att läsa, läsa och sen läsa lite till. Loe hade snart jobbat sina första tre månader som PT och började bli varm i kläderna. Den mesta av tiden gick åt att vara på jobbet, att försöka få PT-bollen i rullning då företaget som hon hade börjat jobba på aldrig tidigare har erbjudit personlig träning. Trots fullt ös så har vi båda bra rutin på träningen och kosten fungerar också bra.

 

Februari

Elin hade fullt upp med PT-utbildningen och den mesta av tiden gick fortfarande till att plugga. I kombination med det så lyckas Elin även att få jobb på Actic city som PT innan utbildningen ens var avslutad. Loe fortsatte jobba i vanlig ordning och PT-försäljningen hade börjat lossna. Elin fick en överraskningsnatt på hotell i samband med alla hjärtans dag som gav resten av månaden en liten kick. Samtidigt så började vi grunda på om och var vi skulle kunna åka på semester. Studentlivet hade inte direkt kastat pengar på Elin och Loe var ”låst” med en fast anställning. Träningen fortsätter att rulla på i vanlig ordning, Loe har upptäckt marklyft och hur otroligt jättekul det är och Elin började satsa på att öka antalet chins. Två övningar som det nu nöts på var och vartannat träningspass.

 

Mars

Våren började göra sig påmind i Linköping, Elin fyllde 23 härliga år och vi båda jobbar som PT för olika företag. PT-plugget var avslutat för Elin och funderingarna om framtiden var många. Vid det här laget så hade PT försäljningen eskalerat för Loe och företaget som hon jobbar på behöver starta rekrytering för att anställa ytterligare en personlig tränare. Eftersom drömmen om att så småningom starta företag tillsammans funnits en längre period så blir det givet att Loe rekommenderar cheferna att ringa Elin för att ta in henne på anställningsintervju. I slutet av mars så blir vi kollegor och jobbar nu båda med träning, motivation och mat. 

 

April

PT försäljningen har exploderat och vi båda börjar bli fullbokade fram till sommaren. Det är en utmaning att för första gången jobba tillsammans, det är långt ifrån en dans på rosor men vi löser svårigheter när de väl kommer i vår väg. Vi åker på en mini-semester med husbil tillsammans med Loes mamma till smögen. Njuter av att räkor, läser bok och gör absolut ingenting. Loe fyller 23 år vilket som boostar månaden något. Elins föräldrar börjar flytten till skogen, landet och Rommetorp där vi sedan kommer spendera många av årets kommande helger. Semesterplanerna börjar ta mer form, vi har kommit överens om att vi vill åka bort under sommaren, gärna till alperna. Kanske ska vi hyra bil?

 

 

Maj

Itrims (som vi jobbar för) nationella möte äger rum under två dagar på Hasseludden, Yasuragi där landets (och även USA:s och Tysklands) center träffas på konferens och gala. Ett mycket välbehövligt break i vardagen som börjar bli lite tröttsam. Under galan så vinner vi de fina priserna ”Årets närvaro” samt ”Årets nytänkande” . Vistelsen på Yasuragi ger oss en energikick och vi känner oss laddade för kommande sommarmånader. Nu är det även bestämt och bekräftat att vi får fyra veckors semester tillsammans. Resan går till syd-Europa som vi ska upptäcka med bil. Rutten börjar ta form och hoppet inför framtiden går åt rätt håll.

 

Juni

En skön, vad man skulle vilja kalla sommarmånad, vilken som dock till störst del bjuder på regn och kyla. Vi har det lugnt på jobbet, i mitten av juni så drar vi ner på öppettider och jobbar mer tillsammans och har kortare dagar. Vi är fortfarande fullbokade, PT går mycket bra i Linköping och höstens bokningar börjar komma in. Vi börjar få lite känsla för hur vi jobbar bäst tillsammans, har (the hard way) tagit reda på hur vi ska vara mot varandra och hur vi inte bör vara mot varandra. Vi har dock mycket kvar att lära även på den fronten.  Vi firar midsommar med barndomsvänner och under samma kväll så spontanbokar vi en dygnsbiljett till Bråvalla festival som äger rum två veckor senare. Det visar sig att bli ett köp som vi inte ångrar i efterhand. Träningen för egen del känns det äntligen som vi har lite mer tid till. Strukturen på passen är lite sisådär, många olika träningsscheman testas innan vi under hösten kommer hitta vad som passar oss bäst. I slutet av månaden åker vi till Nyköping för att Loe lite ”spontant” ska paddla kanot-SM vilket som visar sig att bli en riktig hit då hon paddlar hem ett SM-brons i k4 tillsammans med tre andra tjejer. 

 

 

Juli

En helt magisk månad som vi till störst del spenderar runt om i Europa. Vi har en hyrbil som tar med oss till hela sju olika länder inom loppet av en månad. Vi ställer oss frågan många gånger varför vi inte reser för jämnan, kommer varje gång fram till att det blir lite kärvt ekonomiskt men det är ju verkligen detta som är livet. En månad detta år så får vi verkligen leva ordentligt. Som vi vill och bara må gott. Att resa är livet.

 

Augusti

I slutet av månaden så är vi tillbaka i Linköping och på jobbet med något laddade batterier. Vi har tusen saker att göra när vi är tillbaka, vi är sedan länge fullbokade ända in i oktober och är glada över att PT-verksamheten går så bra. Sista veckan i månaden så åker vi upp till Stockholm för att utbilda oss till Hälsocoacher.

 

 

September

Vi båda är åter till rutiner efter en härlig semester, rutiner som vi faktiskt älskar och på något vänster inte riktigt vill leva utan. Träningen går väldigt bra, flera nya person bästa görs och motivationen är hög. Elin pluggar fortfarande till ekonom på Linköpings universitet och jobbar i kombination med det 65%. Plugghetsen börjar smyga sig på och vi har landat i verkligheten. I början av månaden firar vi även tre år tillsammans och ett år som förlovade. Loe skriver i samband med det en text om vårat förhållande som handlar om att Sverige inte är så tolerant mot oss som lever i samkönade förhållanden. Texten blir väldigt uppmärksammad och även vi. Någon vecka senare så går vi på en promenad och bestämmer oss för att starta bloggen vilket som visar sig att vara en riktig toppenidé. Under september så har vi flera hundra unika besökare varje dag.

 

Oktober

En månad som inte är så höstlik som den brukar, oktober bjuder på mycket solsken och vårlik värme. Det känns som att vi har extremt mycket att göra. Stress börjar smyga sig på och jobbet känns just det, jobbigt. Bloggen orkar vi dock lägga ner mycket tid på och texten om vårt förhållande som skrevs tidigare månad uppmärksammas av nordens största bloggportal och nyheter24.se där vi blir publicerade. Vi får fler trogna följare och unika besök ökar för varje dag. Elins plugghets har eskalerat och kommande tenta börjar närma sig. Vi har börjat träna enligt Strong Lifts, ett program som handlar om att bygga upp maximal styrka genom basövningar. Ett träningsprogram som verkar passa oss båda som handen i handsken. På grund av stressen som har börjat göra sig påmind så blir vi extra duktiga på att carpa, alltså fånga dagen. Vi tar tillvara på kvällarna efter jobbet, går mycket på bio och äter mysiga middagar på restauranger.

 

 

November

Dygnen har blivit kortare och vädret tråkigare, Loe har en motivationsdipp när det kommer till det mesta. Elin inleder månaden med en tenta som hon skriver på distans och där inlämningen sker 5 sekunder försent på grund av tekniska skäl och hon blir därför underkänd. Låter väldigt deppigt men vi  fortsätter dock att carpa och bokar en resa till Paris kommande månad vilket som får upp humöret. Vi bestämmer oss även för att börja leta bostadsrätt i Norrköping, efter lite mer än ett år i Linköping så har vi upptäckt att denna stad inte är något för oss. Vi tar i tu med flera saker i vårat förhållande och blir starkare som par. Bloggen har blivit stor, vi publiceras ofta på nordens största bloggportal och lägger mycket tid på att få ut inlägg. Trogna och unika besökare ökar stadigt. Planer inför företagande och framtiden har börjat ta form och på fritiden så bollar vi mycket idéer, det är intensivt men spännande!

 

December

I inleder denna underbara månad med en helg i fantastiska Paris! En välbehövlig semester med mycket glädje, skratt och kärlek. Musikhjälpen startar i Linköping och vi bestämmer oss för att skapa en auktion till förmån för just MH. Vi auktionerar ut tre månaders online coaching inkl. kost- och träningsprogram. Intresset visar sig vara väldigt mycket större än vad vi trodde och priset ökar med över 3000 kronor från utropspriset. Vi bestämmer oss efter detta att ta tummen ur och på riktigt börja satsa på vår dröm och starta eget företag. Inom en snar framtid kommer vi alltså att erbjuda våra tjänster inom träning och hälsa! Mycket av vår tid fortsätter att gå till framtidens drömmar som nu har blivit planer om företagandet. Vi försöker få struktur och lägger mycket tid på att skriva och fundera. Vi tar även tillvara på årstiden med stort julbak tillsammans med Mossbergarna och myser julbord tillsammans med familjerna Hellström/Grüttner. Jul- och nyårshelgen spenderar vi till störst del i Rommetorp och ligger alldeles för länge i soffan, tar det oförskämt lugnt och går någon promenad i skogen. Förberedelserna är i sluttampen av månaden många och stora för att kunna färdigställa vårt egna företag för att sedan kunna presentera det under januari.

 

 

Om vi ska ta och sammanfatta året så har det varit väldigt turbulent och till stor del faktiskt ganska så tungt av många olika anledningar, en av dem är nog att vi har väldigt höga krav på oss själva och satsar mycket på vår framtida verksamhet. Vi har båda dock vuxit extremt mycket under 2015 och har blivit klokare, starkare och samtidigt lite knasigare. 2015 var året då vår dröm om eget företag började ta form och närmade sig verklighet, året då vi åkte på en av våra bästa resor någonsin, året då vi fick utvecklas något enormt inom träningsbranschen och året då vår kärlek till varandra har växt och stärkts. Det är så oerhört skönt att ha en likasinnad människa vid sin sida när man går igenom något som känns supertungt och så himla otroligt jättebra att ha en sådan person att dela all glädje och fina stunder tillsammans med. Vi skulle nog inte byta ut några av de saker som vi gått igenom föregående år för det är vad som har tagit oss dit vi är idag och det är vi väldigt tacksamma över. Vi är väldigt spända och förhoppningsfulla inför 2016, vi både hoppas och tror att det kan bli ett av de viktigaste och bästa året i våra liv.

 

Vi önskar er en fantastisk start på det nya och hoppas att ni kan titta tillbaka på 2015 med ett leende på era läppar.

Stor kram från oss!

#1 - - Mitt liv 2.0:

Jag sparkar igång 2016 med en rolig januariutmaning:
"10 000 kettlebells svingar på 30 dagar" :)
Kanske ni vill hänga på? :)
Ni får kika in på bloggen och se om jag klarar det!
http://chocochock.se
God Fortsättning!

Svar: Det låter som en superkul utmaning! Dock är inte kettlebell swings något vi känner ett behov av att lägga värst mycket tid på, men vi hakar absolut på om din februariutmaningen är 1000 chins på 30 dagar ;)
Kör hårt och lycka till! God fortsättning :)
Elin & Loe

#2 - - JUNITJEJ:

Vilket år!!!

Jag önskar er båda tet gott nytt år!

Svar: Jovars! :)
Vi önskar dig detsamma!
Elin & Loe

#3 - - Krystan:

Ni är så unga! Tänk så många år ni har framför er att hinna med "allt" som ni försöker hinna på ett år. Tack för alla roliga o svettiga pass.


Svar: Ja, vi har inte så många år på nacken än men vill göra det bästa av vår tid på denna jordboll. Men vi lovar att vi ska försöka att andas och njuta lite längs med vägen :) Kram på dig!
Elin & Loe

#4 - - K:

Ni har verkligen haft ett händelserikt år :) Allt gott till er inför 2016!

Svar: Tack fina du, detsamma till dig! 😊
Elin & Loe

#5 - - Sofia Granath:

härligt år ni har haft och jag önskar er att 2016 blir minst lika bra :)

Svar: Tack snälla Sofia, hoppas att även du får ett fantastiskt 2016! 😀
Elin & Loe

#6 - - Annette:

Så härligt =) Men lite orolig blev ja allt.....Kommer ni sluta ?

Svar: Vi kommer att driva eget företag parallellt med jobbet på Itrim 😀
Elin & Loe

#7 - - Anonym:

Nu blev jag lugn igen <3

Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...