LONDON OSV.

Alla inlägg
 
Här ekar det tomt, vilket inte känns ett dugg kul. Det är mycket nu och kommer även fortsätta vara det hela april ut, minst, på grund av flytten osv, men när allt sånt viktigt är klart så hoppas och vill jag verkligen att vi ska  komma igång och skriva ordentligt här igen. 
 
En annan grej är ju att vi var i London, tordag-måndag. En otroligt rolig och intensiv resa! Vi tittar redan efter flygbiljetter så att vi kan åka tillbaka snart.

En tredje grej är att vi inte har något gymkort längre, så nu i en månad  innan vi har möjlighet att börja träna på ett nytt gym i Norrköping så kommer vi vara gymlösa och få fokusera på löpning och rörlighetsträning. Fast ja, sen kommer vi ju såklart behöva bära en himla massa tunga grejer i form av tegel och möbler när det blir dags för renovering och inflytt, så lite styrketräning kommer det ändå bli. Pjuuh. 
 
Dä var dä.
 
Hoppas att ni får en fin dag :)
/Elin

RESELÄNGTAN & NYTT TRÄNINGSUPPLÄGG

Alla inlägg
Hej hallå! Idag är det en helt vanlig tisdag. Eller nja, egentligen inte. Det är ju dan före dan före dan före London. Blev det rätt nu? På fredag sker det i alla fall, alltså resan till London. Vi åker dit med Loes föräldrar och stannar där tills på måndag. Jag kan inte tänka mig en bättre timing, verkligen inte. Det känns så otroligt välbehövligt och kommer bli så kul! Dessutom så bor Loes lillasyster i London, så det ska bli så himla roligt att träffa henne och se hur hon har det.
 
För övrigt så har jag och Loe nytt träningsupplägg. Varannan vecka fokuserar vi på löpning och rörlighet, varannan vecka på styrketräning. Styrkeprogrammet hittade vi på Styrkelabbet.se och det ser ut såhär:
 
 
 
Syftet med detta upplägg är att varannan vecka kunna löpa ordentligt utan att bromsas in av träningsvärk i benen  samt att ha tid till att rörlighetsträna. Och att varannan vecka fokusera fullt på styrketräningen och på att stimulera alla muskler tre gånger under en vecka. Dessutom tror jag att det kommer gynna styrkeutveckligen att regelbundet ha en vilovecka från gymmet, min erfarenhet är i alla fall att när jag har varit borta från gymmet ca en vecka, utan att ha varit sjuk, så har jag kommit tillbaka mycket piggare och starkare.
 
 
Trevlig tisdag på er!

/Ela
 
 

CRISPY CHICKEN PIZZA

Alla inlägg
 
 
 
Alltså hej, kolla här om du gillar pizza!! Denna magiska hembakta pizza förtärde vi igårkväll. Vi är dessutom på så bra humör så vi känner för att dela med oss av receptet. 
 
Huvudingrediensen här skulle vi kunna säga är kycklingfärs, vilket som är superjättegott å så. Sen en annan bra grej med det är att det är ganska mycket smalare än vanlig blandfärs (om det nu är intresserant) och betydligt mer miljövänligt än nötfärs. Den kycklingfärs vi köper är inte bara svensk, utan dessutom närproducerad(!!!) och kostar endast 10 kr/kg mer än den vanliga röda färsen som mest frekvent inhandlas av medelsvensson. Tänk såhär, kycklingfärs kan du använda på samma vis som alla andra typer av färs. Bra va? Ett exempel kommer ju här!
 
Crispy Chicken Pizza 4 personer 
 
Ingredienser till pizzadeg:
  • 50 g färsk jäst
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 5dl vetemjöl
  • 2dl dinkelmjöl
Make the pizza like diz:
Rör ihop jäst, salt, olja och fingervarmt vatten.  Ta i mjöl, pö om pö, tills du får en härligt elastisk och okladdig deg. Spara lite mjöl till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i ungefär 25 minuter. Dela degen i valfritt antal bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
 
Stek ihop kycklingfärsen med en himla massa goda kryddor och strö på det på pizzan + annat valfri göttig topping. Vi hade på rödlök, stekt zucchini och tomat. Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg och avnjut med fräsch sallad och vitlökssås gjord på creme fraiche.
 
Bon appétit! 
 
Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...