Alla inlägg / Permalink / 6
 
 
 
Alltså hej, kolla här om du gillar pizza!! Denna magiska hembakta pizza förtärde vi igårkväll. Vi är dessutom på så bra humör så vi känner för att dela med oss av receptet. 
 
Huvudingrediensen här skulle vi kunna säga är kycklingfärs, vilket som är superjättegott å så. Sen en annan bra grej med det är att det är ganska mycket smalare än vanlig blandfärs (om det nu är intresserant) och betydligt mer miljövänligt än nötfärs. Den kycklingfärs vi köper är inte bara svensk, utan dessutom närproducerad(!!!) och kostar endast 10 kr/kg mer än den vanliga röda färsen som mest frekvent inhandlas av medelsvensson. Tänk såhär, kycklingfärs kan du använda på samma vis som alla andra typer av färs. Bra va? Ett exempel kommer ju här!
 
Crispy Chicken Pizza 4 personer 
 
Ingredienser till pizzadeg:
  • 50 g färsk jäst
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 5dl vetemjöl
  • 2dl dinkelmjöl
Make the pizza like diz:
Rör ihop jäst, salt, olja och fingervarmt vatten.  Ta i mjöl, pö om pö, tills du får en härligt elastisk och okladdig deg. Spara lite mjöl till utbakning. Jäs degen i bunken under bakduk i ungefär 25 minuter. Dela degen i valfritt antal bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
 
Stek ihop kycklingfärsen med en himla massa goda kryddor och strö på det på pizzan + annat valfri göttig topping. Vi hade på rödlök, stekt zucchini och tomat. Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg och avnjut med fräsch sallad och vitlökssås gjord på creme fraiche.
 
Bon appétit! 
 
#1 - - Paulina:

Alltså mums, säger jag bara! Måste provas! :D

Svar: Gör det, du kommer inte ångra dig! :D
Elin & Loe

#2 - - a n n i k a:

Mumsigt!

Svar: Åh ja!
Elin & Loe

#3 - - Veronica Wallgren:

Såg supergott ut!

Svar: Det var det också :)
Elin & Loe

#4 - - lovisa:

najs med hemmagjord pizza! ett tips om man vill vara ännu mer miljömedveten och snäll mot de som inte kan försvara sig är ju vegfärs :) kram!

Svar: Vi gjorde faktiskt en vegetarisk också, med kikärtor på, men som icke-vegeterianer kan jag ändå säga att kycklingpizzan slog den vegetariska med hästlängder smakmässigt ;)
Elin & Loe

#5 - - lovisa:

najs med hemmagjord pizza! ett tips om man vill vara ännu mer miljömedveten och snäll mot de som inte kan försvara sig är ju vegfärs :) kram!

#6 - - Sabina:

mööööms!! ska jag pröva i helgen!

Svar: Gör det! Du kommer inte ångra dig :)
Elin & Loe

Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...