Alla inlägg, Livet på Bali, Resetips / Permalink / 2

 
1. Klimatet
Visst, det blir "lite" svettigt och klibbigt ibland när man rör på sig i solen, men alltså: att kunna åka moppe mitt i natten iklädd enbart klänning eller att sitta på stranden och känna solens strålar mot huden samtidigt som man blir avkyld av havsvindarna. Priceless.
 
2. Priserna
Allt, förutom vissa importerade varor ( t.ex. rödvin buhuu :'/ ) är SÅ billigt! 60 min helkroppsmassage för 40 kr, en stor fin sallad för 20 kr och 30 min taxiresa för 25 kr är bara några exempel. Det är med andra ord inga svårigheter att leva Studentliv Deluxe på Bali.
 
3. Friheten
Att för småpengar kunna ta sig med taxi vart man vill eller att själv åka runt och upptäcka och äventyra med moppe i ett land med sådan fantatisk natur ger en så otrolig frihetskänsla. Detta är något som verkligen måste upplevas! 4. Naturen
Naturen på Bali är verkligen fantastisk. Kusten präglas av ståtliga palmer, banan- och mangoträd, vita stränder, turkost vatten och grymma surfvågor (av vad jag har förstått, om man ändå hade skillsen..) medan man inåt ön förundras av vackra risterasser, färggranna blommor, vattenfall, höga berg och vulkaner.

5. Maten 
Det är så himla mångkulturellt på Bali vilket betyder att man utan ansträngning kan äta mat från världens alla hörn och kanter. Förstklassiga hamburgare, skitstark miegoreng, krämig pasta, fisk, curry, pizza, tacos - you name it, you get it. Dessutom är hälsotrenden här väldigt stor och du kan hitta ekologiska- och veganska hälsocaféer och restauranger runt nästan varje hörn.

6. Yoga & meditation 
Tyvärr har vi inte hunnit testa någon klass än, men utbudet av både yoga, meditation och retreats är enormt här. Vill man jobba med sin mentala- och spirituella hälsa är Bali the place to be.

7. Trafiken
 
Ok, så våra känslor för trafiken är lite delade. Det finns i princip inga trafikregler eller hastighetsbegränsningar och folk kör lite som de vill, vilket som ju såklart kan kännas lite läskigt och otryggt ibland, men å andra sidan så är det även rätt skönt att allt inte är lika fyrkantigt som i Sverige. Det uppstår ingen hets om någon gör något "fel" eller konstigt, så som att köra där man normalt inte ska (t.ex på trottoaren eller motsatt körfält) eller om en bil blockerar hela vägen av någon superoviktig anledning. Som moppeförare kör man om på insidan, på utsidan, man zickzackar sig fram och åker i vissa fall mot rött. Sålänge man är uppmärksam och tutar är allt chill.

8. Närheten till andra platser 
Från Bali kan man snabbt och enkelt ta sig till flera andra exotiska indonesiska öar så som Giliöarna, Lombok och Java. Dessutom är det både supersmidigt och billigt att från Balis största stad Denpasar flyga till länder som så som Australien, Nya Zeeland, Singapore, Malaysia m.fl.

9. Kulturen 
Att se hur lokalbefolkningen kommunicerar, vad de äter, hur de klär sig, hur de agerar och att försöka tänka sig in i deras livssituation och jämföra det med livet i Sverige är verkligen superspännande! Allting är så olikt, men ändå väldigt likt.

Vi är vanligtvis inga stora fan av religion, men här på Bali så utgör hinduismen en så stor del av kulturen - på ett mysigt sätt. Små vackra tempel, rökelser, ceremonier och andra små detaljer som gör det där lilla extra.
 
10. Atmosfären 
Atmosfären här är så skönt avslappnad. Människor befinner sig antingen i ett glatt semestermode eller i ett chillt surf- och backpackermode. Problem existerar inte och allt går att ordna. Livemusik spelas på de flesta restauranger och om kvällarna så samlas hundratals människor på stranden för att förundras av den magiskt vackra solnedgången.
 Visst låter det ganska otråkigt? ;) Om ni också är intresserade av att leva på Bali, kanske göra som vi och plugga på distans, tveka inte att höra av er. Ett annat tipz är att läsa inlägget "8 tips till dig som vill bo utomlans och studera på distans".
 
Ha det bra! 

#1 - - ÅsaB:

Jag röstar på 1, 3 och 6 =)

#2 - - Emma:

Först & främst! Älskar er blogg, fantastiskt att läsa, ni skriver så målande och inspirerande!!

Jag går i tankar & planer på att sälja mitt boende och flytta till Bali. Samlar just nu info och ni har ju störtkoll på läget ser jag :) Hur ser det ut egentligen med jobb om man kommer som svensk 23åring? Beredd att jobba med lite vad som mest bara för att kunna bosätta mig och landa på ett nytt ställe som ska bli mitt nya hem tills vidare. Jag vill ha en ny plattform för att få perspektiv på livet, jag måste utgå från en ny miljö för att försöka hitta suget efter livet igen. Lååång historik med psykisk ohälsa har lämnat mig med insikten att antingen startar jag om helt & hållet eller så ger jag upp helt & hållet! Läskig sanning men jag tror att ni kan förstå mig.

Är så tacksam om ni har tid att svara va ni tror om det hela! Kram Emma

Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...