Alla inlägg, Livet på Bali, Resetips / Permalink / 0
 
 
Okej, det här stället alltså - magiskt. I förra veckan så tog vi vårt pick och pack och flyttade hit, till stranden i Seminyak. Eller alltså ja, vi bor på ett hotell. Inte på-på stranden. Precis som Elin skrev i det senaste inlägget så har vi båda varit sjuka IGEN, precis efter att vi blev friska från matförgiftningen. Det går dock inte direkt någon nöd på oss, vi äter gott, vilar mycket, pluggar och boostar immunförsvaret genom göttiga smoothies och fantastiska färska frukter. 
 
Just nu hänger vi på Grain, ett supermysigt café som ligger i närheten av vårt hotell. Elin har pluggat och jag har bokat flyg och hotell till Kuala Lumpur - kul ju!! Vi förlängde nyligen vårt visa här i Indo, när man reser in så får man 30 dagar och sen kan man välja att förlänga ytterligare 30 dagar, vilket som vi gjorde via en agentur. Det kostade oss ca 400 kr pp och var SÅ värt det. Efter att tidigare ha förlängt visa i Thailand och skaffat Indiskt visum på Indiska ambassaden i Bangkok så var vi ganska så säkra på att vi inte orkade gå genom samma process på egen hand igen. OBS inte en traumatisk upplevelse men krånglig liksom. Det är så mycket som måste förberedas, olika ställen som man måste åka till för pappersarbete, försöka göra sig förstådd hos personer som knappt pratar engelska, förstå personer som knappt pratar engelska osv. Om vi hade gjort det på egen hand så hade det kanske blivit några hundralappar billigare men as they say - tid är pengar. Så, vi ska alltså åka till Malaysia i två dagar när vårt nya visa går ut dvs göra ett "visa run", Elin skvallrade om det i förra inlägget. Vi åker den 10/11 och kommer att bo mitt i Kuala Lumpur på Pullman *****. En grej här som ni nog inte vet, jag är värsta frukostnörden när det kommer till hotell. VÄRSTA. Jag har suttit och letat i såååå många timmar efter ett hotell som har schyssta rum och en stor frukost, gärna europeisk eller något åt det västerländska hållet. Jag har kollat på så många otroligt fina lyxhotell de senaste dagarna men uteslutit det ena efter det andra, inte pga att de inte ser bra ut men pga att det har fått tja, kanske en recension av hundra som säger att frukosten kan förbättras. Så nu är lyckan total när vi äntligen har ett boende för våra två dagar i KL. Tjoho. 
 
Igår så kunde vi äntligen strandhänga för första gången sen vi bytte boende, det var en stor anledning till att vi valde att bo just här, strandhänget alltså. Det som har stoppat oss innan är sjukan som nu sakta men säkert börjar försvinna. En till grej då, det är magiska(!!) solnedgångar här. Bilderna ovan knäppte jag igår när vi hängde i bean bags och kollade på solnedgången. Så ja, allt som allt är livet helt ok jättebra. 
 
Hoppas att ni har det bra där hemma och får en bra start på den nya veckan! :)
 
/Loe
Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...