Alla inlägg, Livet på Bali / Permalink / 4

9 november 2016, alltså för nästan fyra månader sedan, var senaste gången vi skrev något här. Det finns flera förklarliga och bra skäl till varför det blev så, men det känns ändå lite tråkigt. Jag vet ju hur roligt det brukar vara att kolla tillbaka i bloggen för att bli påmind om och återuppleva allt kul och okul vi varit med om, så därför tänkte jag göra en liten sammanfattning av de senaste fyra månaderna. JIPPIE va?!

I början av november, efter en skriven och godkänd tenta, slutade jag (Elin) att plugga. Ni som har hängt här ett tag vet ju hur jag har mått och tillslut blev jag helt enkelt tvungen att ta det viktiga beslutet att prioriterade mig själv, mitt liv. Två månader fick jag på mig att jobba med mig själv innan VT17 skulle dra igång, två månader som visade sig bli både helt fantastiska men även väldigt jobbiga. Jag utvecklade mina egna mentala verktyg och lärde mig mer om mig själv än vad jag har gjort under mina snart 25 år, men att leva utan någon som helst inkomst och samtidigt bråka med en viss svensk skitmyndighet via mail och med 7h tidsskillnad var minst sagt stressande och påfrestande. Såhär i efterhand är jag i alla fall troligt glad över mitt beslut :)

I mitten av november flyttade vi till en lägenhet i Canggu och åkte iväg på vårt första visa-run! Vi begav oss till Kuala Lumpur i Malaysia där vi bodde helt fantastiskt och skitbilligt, hängde glammiga shoppingcenter, åkte till IKEA och förundrades över Petronas Twin Towers. 

Utsikten från vårt hotellrum. Ajma importat wåman doin important stuff.
 

Under nästan hela december var min lillasyster och hennes kompis här på Bali. Vi firade jul på finhotell med julklapsspelet, mycket poolhäng och ännu mer öl. Det nya året fick jag och Loe fira in själva eftersom Tilda och Lina hade flugit hem till Sverige då, det gjorde vi nere på stranden med tusentals människor och fyrverkerier som sköts från alla håll och kanter.

 

I mitten av januari drog vi iväg på vårt andra visa-run, denna gång till Singapore. I denna otroligt häftiga stad hade vi en superrolig och barnslig dag på Universal Studios, vi hängde shoppingscenter (vi gillar shoppingcenter) och besökte IKEA (vi gillar IKEA, eller kanske snarare svenskt godis).

 

Bara ett par dagar efter vårt visa-run kom min älskade mamma hit! Vi åkte på moppeutflykter till magiska risfält, drack kopi luwak (världens dyraste kaffe) och blev magsjuka hela bunten, hängde mysiga caféer och hade det allmänt toppen! Och just ja, jag och mamma yogade också en himla massa på ett ställe som heter Serenity och jag blev och är efter detta helt beroende av denna "träningsform"! I januari drog jag och Loe dessutom igång med nya kurser, jag började läsa psykologi (SÅ intressant) och Loe engelska.

 

I februari lämnade vi lägenheten och flyttade till samma hotell som både Tilda och Lina och även mamma hade bott på när de var här i Canggu. Vi fullkomligt älskar detta ställe! Det är som en liten oas med palmer, pool, uteterass och utsikt över vulkaner och risfält från vårt rum. Alltså, förstå hur drömmigt att se solen gå upp bakom vulkanerna varje morgon?! Jag är så tacksam. (obs att de inte gör sig så bra på bild utan är mycket mäktigare irl.)

 

Också värt att nämna och något som jag verkligen vill komma ihåg är den enorma glädjen som infann sig då jag i slutet av februari äntligen vann fighten mot den tidigare nämna skitmyndigheten och efter fyra galet fattiga månader fick cashflow igen. En sådant otroligt lättnad!

Och så nu då. Nu är det redan mars (Fatta, MARS?! Helt galet vad snabbt tiden går) och vi har snart bott här på Bali i sex månader. Plugget rullar på hur bra som helst för oss båda, vi varvar studierna med att spela strandtennis i poolen och så, Loe är fortfarande kär i träningsformen CrossFit och går till boxen nästan varje dag och jag har hittat ett Barstarzzgym på stranden som jag brukar åka till kl 6 på mornarna innan yogan. Det går inte en dag utan att vi säger till varandra hur fantastiskt vi har det här och hur tacksamma vi är, så det känns minst sagt paniktigt att vi kommer lämna detta paradis om bara 2-3 månader - fast samtidigt ganska okej också. Jag kanske framstår som en skit nu (beroende på vilket väder det är i Sverige när ni läser detta), men vi saknar faktiskt Sverige lite grann. Att andas frisk och klar luft, att kunna gå på en promenad eller dra ut på en löptur utan att svettas ihjäl och nästan bli påkörd och, framförallt, att kunna umgås med våra familjer.

MEN, detta ska jag inte tänka på mer just nu för nu ska jag ta tillvara på och njuta av nuet, gå ner till poolen, simma några längder och kanske läsa ett par kapitel i min deckare.  Vi hörs! 

/Elin

#1 - - MammaGrutt :

Det är så härligt att läsa Elin, du skriver så fint & man både ser & känner det du beskriver! 😘

Svar: Kram bästa MammaGrutt! Vad glad du gör mig :)
lifebyelo.se

#2 - - Eva:

Så underbart att läsa och att din livsgnista har kommit tillbaka. Har ju sett alla fantastiska saker och händelser som ni lagt upp på instagram men saknat dina fina kommentarer och reflektioner över vad ni gjort och planerar. Stor kram Eva

Svar: Det känns fantastiskt :) Tack Eva! Hoppas att du mår bra där hemma och att vi ses i sommar. Kram!
lifebyelo.se

#3 - - Lovisa:

Hejsan! Åh, det skulle vara roligt om ni skrev om hur man går till väga om man vill flytta till Bali! Jag är jättesugen på att göra samma sak som ni så skulle bli jätteglad med lite tips!

Tack för en rolig och inspirerande blogg! <3

#4 - - Erika:

Hejsan! Råka halka in på din/er blogg och som jag förstår så bor ni på Bali?

Själv bor jag i Thailand sedan drygt två år tillbak men är ruskigt sugen på nya äventyr och hag funtar på att flytta till Bali. Ska dit på semester innan jag åker till Sverige och hälsar på familjen en sväng i sommar. Btw, tror jag läste att du/ni(förstod inte om ni bloggar två personer eller bara en) också är 25 år, precis som jag.

Hur som helst! Har ni tips på hur jag skall GP till väga? Misstänker att det är lite som Thailand... men jag är tacksamt för alla svar i alla fall :-)

Varmaste hälsningarna, Erika i Thailand

Till top
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...